Amerikansk sneakers-trend gør sit indtog med succes i Aarhus

  • Aarhus
  • Detail

Sneakers-trenden, hvor forbrugere er villige til at købe eksklusive sneakers til flere tusinde kr., har ramt Jylland. Efter flere års succes på det københavnske marked har den amerikansk-inspirerede sneakerstore, Takeoff Copenhagen, åbnet dørene op for sin første jyske butik i Lat­i­n­er­kvar­te­ret i Aarhus. Åbningen sker som følge af jyske kunders ønske om en fysisk butik, og den succesrige sneakers-forretning kan se tilbage på et godt første halvår. Lejeaftalen af det velbeliggende butikslokale er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus.

Aarhus’ Latinerkvarter har fået selskab af den hypede sneakerstore, Takeoff Copenhagen, som siden 2020 har haft stor succes med at sælge nogle af verdens mest eksklusive og sjældne sneakers i København. Oliver Jansen, CEO og stifter af Takeoff, fortæller:

”Ønsket om at udvide vores forretning med en butik i Aarhus kommer fra de erfaringer og samtaler, vi har med vores kunder i København. Vi oplever, at sneakers-entusiaster kommer rejsende fra Fyn og Jylland for at opleve vores butik, hvilket gjorde det naturligt at åbne en ny forretning i Jylland. Da vi opererer på et nichemarked, var det nærliggende at åbne i Jyllands største by, Aarhus, og da muligheden for et butikslokale tilbød sig i Lat­i­n­er­kvar­te­ret, slog vi hurtigt til. Det er med sin hippe stil det kvarter i Aarhus, der læner sig mest op ad streetkulturen, og samtidig et område, hvor mange fra vores målgruppe færdes.”

Den store interesse for eksklusive sneakers er et amerikansk fænomen, hvis popularitet siden har bredt sig til Europa. Oliver Jansen, siger: ” Vi oplevede, at mange danskere havde udfordringer med at anskaffe sig de mest hypede sneakers, og det besluttede vi os for at løse. Markedet er begyndt at orientere sig mod yngre forbrugere, hvilket har gjort visse sko mindre tiltalende for ældre aldersgrupper. Vi ønsker at modvirke dette, så det kan være for alle mand. Derfor bidrager vi med et moderne, historisk koncept, der tilbyder en mu­se­ums­lig­nen­de oplevelse, hvor kunderne kan udforske historierne bag skoene. Konceptet har vist sig at fungere her i Aarhus, og kigger vi tilbage på vores første halve år, så er det gået over al forventning.”

Bidrager til et varieret detailkvarter
Den nye Takeoff-butik har et mindre butiksareal på 56 m² i et 105 m² stort lejemål og er placeret på Guldsmedgade 24A. Administrator af lejemålet er ad­mi­ni­stra­tions- og ejen­doms­sel­ska­bet Sinding & Co. Steen Kodahl Ledet, udviklingschef hos Sinding & Co., fortæller:

”Vi er glade for at have budt Takeoff velkommen til Guldsmedgade, som er en af de handelsgader med flest for­bi­pas­se­ren­de i Aarhus. Lejemålet, der tidligere har været udlejet til en mærkevarebutik, rummer alle de nødvendige faciliteter med et fornuftigt salgsareal og et rummeligt kælderareal med god lagerkapacitet til opbevaring af sneakers. Takeoff er den anden sne­a­ker­for­ret­ning, der flytter ind i et af vores lejemål, da vi kort tid forinden udlejede Vestergade 5 til The Sneaker Store. Begge aftaler er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, og vi vil gerne takke Frank Heskjær for et godt samarbejde.”

Frank Heskjær, Head of Retail hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, supplerer: ”Tilgangen af både Takeoff og The Sneaker Store bidrager til et i forvejen varieret udvalg af butikker, restauranter og caféer i Lat­i­n­er­kvar­te­ret i Aarhus. Han­dels­om­rå­dets mangfoldighed skyldes, at nye de­tail­kon­cep­ter generelt har gode vilkår i Aarhus, der med sit rige kultur- og handelsliv tiltrækker shoppelystne kunder fra hele landet. Som uddannelses- og universitetsby er Aarhus et ideelt område for sne­a­kers­bu­tik­ker, da mange fra deres målgruppe bor i og omkring Aarhus C.”

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Rådhuspladsen 3, mezz, 8000 Aarhus C

802@edc.dk87 30 99 30