Du kan med fordel sælge bolig om vinteren

    Mange har en fejlagtig opfattelse af, at boligsalg er noget, der hører sommeren til.

    Det er da også rigtigt, at boligsalget topper i foråret og den tidlige sommer, men forskellen på sommer- og vintersalg er måske ikke så stor, som mange umiddelbart tror. Faktisk sker 46 pct. af årets boligsalg i månederne oktober til marts mens sommerhalvåret (april til september) tegner sig for 54 pct.

    Der er altså næsten lige mange købere i markedet uanset årstid. Men på grund af førnævnte lidt fejlagtige opfattelse er der færre, der sætter til salg i vinterhalvåret. Dermed er der en god pointe i at sætte til salg, selvom kalenderen viser vinter. Din bolig får nemlig mere opmærksomhed som nyhed, eftersom der er færre ”konkurrenter” til at stjæle billedet.

    En yderligere pointe er, at vi kan bruge vin­ter­må­ne­der­ne til at gøre din bolig helt salgsklar, herunder at få indhentet og udarbejdet nødvendige rapporter og papirer, så vi er klar til foråret.

    Skulle det ske, at boligen ikke er solgt inden det for alvor bliver grønt igen, tilbyder vi hos EDC en sæ­so­nop­da­te­ring af dine fotos til en fornuftig pris, så du ikke skal betale for en helt ny fotopakke.

    Også for købere er der en pointe i at se på bolig om vinteren. Som mæglere hører vi jævnligt købere sige noget i retning af: ”Når jeg kan lide boligen en mørk vinterdag i regn og sjask, vil jeg nok elske den på en lys sommerdag”.

    Kontakt din lokale EDC-mægler

    Går du med overvejelser om at sætte til salg, eller er du bare nysgerrig for at høre mere, er du velkommen til at kontakte os. Vi er klar til at hjælpe dig hver dag fra 8-22.

    Ejendomsmægler

    2024 blev et fint år for boligmarkedet – mon ikke 2025 følger trop?

    2024 viste sig at blive et rigtig fint år på boligmarkedet både hvad angår salget og priserne. Lige nu trækker to ud af de tre vigtigste drivere for boligsalg og -priser, nemlig renten og beskæftigelsen, i den positive retning, mens den tredje, for­bru­ger­for­vent­nin­ger­ne, dog trækker modsat. Alligevel er for­vent­nin­ger­ne til 2025 optimistiske og en fortsættelse af de gode takter fra 2024.

      Læs artikel

      På boligjagt med klimabekymring?

      Hos over halvdelen af boligkøberne har risikoen for, at en bolig måske er udsat i forhold til kli­ma­for­an­drin­ger betydning for deres valg af ny bolig. Sammen med ‘forurening på grunden’ og ‘skjulte skader på bygningen’ hører det til de mest udbredte årsager til at fravælge en bolig, man ellers er interesseret i. Men ofte er det muligt at reducere eller måske helt eliminere eventuelle sårbarheder ved at stille de rigtige spørgsmål til boligens eventuelle sårbarheder.

        Læs artikel

        Færre unge ejer deres egen bolig

        For godt 40 år siden boede næsten 60 pct. af de 25-29-årige danskere i en ejerbolig. I dag er tallet nede på knap 30 pct. For de lidt ældre, 30-39-årige, er tendensen den samme: Her er andelen, der bor i ejerboliger 50 pct. mod 71 pct. i begyndelsen af 1980'erne. Det viser en analyse fra Bo­lig­mi­ni­ste­ri­et.

          Læs artikel