Offentlige ejendomsvurderinger

Offentlige Ejen­doms­vur­de­rin­ger

Indtast dine søgekriterier og se de faktiske evalueringer på alle boliger i Danmark siden 1992

Få overblik over de offentlige ejen­doms­vur­de­rin­ger
Få mere af vide om, hvad din bolig er værd i det aktuelle marked. Den offentlige ejen­doms­vur­de­ring kan være et nyttigt redskab til at optimere din boligøkonomi på flere måder. 

Når du skal sælge din bolig, kan den offentlige vurdering give dig en idé om, hvad din bolig er værd på markedet. Selvom den officielle vurdering ikke nødvendigvis svarer til markedsprisen, giver den et udgangspunkt for, hvordan du kan fastsætte en realistisk salgspris.

Brug den offentlige ejen­doms­vur­de­ring

Ved at følge med i din offentlige ejen­doms­vur­de­ring og bruge den aktivt kan du sikre, at din boligøkonomi er i balance og få bedre kontrol over både skatter, lån og investeringer.

Vur­de­rings­me­to­der for Offentlige Ejen­doms­vur­de­rin­ger

De offentlige ejen­doms­vur­de­rin­ger i Danmark benytter sig af forskellige metoder til at fastsætte en ejendomsværdi. Her er de primære vur­de­rings­me­to­der:

Markedsbaseret vurdering:
Dette er den mest almindelige metode, hvor ejen­doms­vær­di­en fastsættes ud fra sam­men­lig­nin­ger med nyligt solgte ejendomme i samme område. Her tages der højde for faktorer som beliggenhed, størrelse, stand og eventuelle forbedringer af ejendommen.

Ind­komst­ba­se­ret vurdering:
Denne metode anvendes primært til er­hverv­se­jen­dom­me eller ud­lej­nings­e­jen­dom­me, hvor ejen­doms­vær­di­en baseres på den indkomst, ejendommen kan generere (f.eks. hus­le­je­ind­tæg­ter). Det er en måde at estimere ejen­doms­vær­di­en på ud fra den forventede fremtidige indtjening.

Er­stat­nings­vur­de­ring:
Denne metode benyttes til ejendomme, hvor markedsdata er begrænsede, som for eksempel specielle bygninger eller ejendomme, der ikke har mange sam­men­lig­ne­li­ge salgsdata. Værdien beregnes ud fra bygningens er­stat­nings­vær­di, altså hvad det vil koste at opføre en tilsvarende bygning.